Baby geboren met 31 vingertjes en teentjes

Baby geboren met 31 vingers en tenen
In China is een baby geboren met een wel heel bijzondere afwijking. Het kindje is op de wereld gekomen met 15 vingers en 16 tenen. Dat melden Chinese media.

Polydactylie
Het drie maanden oude jongetje is de zoon van twee migranten uit het dorpje Zhongping. Hij heeft de bijnaam Hong Hong heeft gekregen. Het kind lijdt aan een extreme vorm van Polydactylie, een aangeboren aandoening waarbij iemand meer dan tien vingers en/of meer dan tien tenen heeft.

Zou Chenglin, de vader van Hong Hong, vertelde dat zijn vrouw ook Polydactylie heeft. „Zij heeft een extra vinger en een extra teen aan elke hand en voet, dus we maakten ons al zorgen dat ons kind de aandoening zou erven. We zijn in drie ziekenhuizen geweest en doktoren vonden geen aangeboren afwijkingen op de scans.”

Geld ophalen
Dat de ouders geschokt en teleurgesteld reageerden toen hun zoon de afwijking toch bleek te hebben, valt te begrijpen. De teleurstelling is inmiddels afgezwakt. De kersverse ouders hopen nu geld op te halen om hun zoon te kunnen laten opereren.

Via zo’n ingreep hopen de vader en moeder van Hong Hong dat het ventje een normale jeugd krijgt. De arme arbeiders kunnen zo’n operatie tussen de 15.000 en 65.000 euro niet zelf betalen.

Related posts

Leave a Comment