Babyflamingo verovert harten op blauwe laarsjes


Een kleine flamingo die in de steek werd gelaten toen hij nog in een ei zat, gaat het internet over met zijn schattige -en hartstikke modieuze- blauwe laarzen.

Jonge flamingo’s moeten de lange poten namelijk flink en vaak strekken op zachte ondergrond om groot en sterk te worden. Maar wat als de vloer heet en hard is? Dan maak je als dierenverzorger gewoon speciale laarsjes.

GELUKKIGE AFLOOP
Het had ook heel anders kunnen aflopen met het beestje. Wonder boven wonder werd het ei gevonden door verzorgers van een dierentuin in Singapore, die het met zorg behandelden. In juni kwam het ei uit en de kraamperiode kon beginnen. De flamingo kreeg een prachtige naam: Squish, omdat ‘ie zo springerig is. Ahw.

Wanneer de blauwgelaarsde vogel niet aan het hupsen is, brengt hij tijd door in de ‘kraamkamer’, zodat hij langzaam kan wennen aan de buitentemperatuur en kan leren hoe hij eten moet verzamelen.

Over een maand is de flamingo oud genoeg, dan zal hij worden overgeplaatst naar een speciaal gedeelte waar 300 soortgenoten te vinden zijn. Voor wie zich afvraagt waarom het dier niet roze is: vaak duurt het even voordat ze hun grijze/witte vacht verliezen die ze van nature hebben. De roze veren hebben ze te danken aan de kreeftjes en algen die ze eten.

Bekijk hier het beeld van het beestje in actie:

Bron: www.metronieuws.nl

Related posts

Leave a Comment