Hagenaar ging achter messteker aan: ‘Hij is het, hij heeft een mes!’

Hagenaar ging achter messteker aan: 'Hij is het, hij heeft een mes!'
Dader steekpartij Den Haag neergeschoten door de politie.

VIDEO – De politie onderzoekt alle video’s die op internet circuleren van de man die in zijn been is geschoten nadat hij drie mensen in Den Haag had neergestoken. Daaronder zijn ook de beelden van een Hagenaar die achter de verdachte aanging.

,,Die man liep ontzettend rustig rond, echt op z’n gemak”, vertelt de man over wat hij zaterdagmiddag zag. ,,Maar hij had al drie mensen neergestoken en liep naar een bruggetje waar nog meer mensen stonden. Ik dacht: daar moet hij dus niet komen.”

De ooggetuige filmde de aanhouding. ,,In de verte zag ik de eerste agent. Dus ik riep: hij is het, hij heeft een mes! Die agent trok een fiets onder iemand vandaan en kwam hier met getrokken pistool naartoe. Dat deed hij echt goed. Even later kwamen er drie wagens bij en toen hebben ze hem gepakt.”

De politie benadrukt alles rond de verdachte te onderzoeken, ook zijn achtergrond en alles wat hij heeft geroepen. Ook hebben rechercheurs de woning van de man doorzocht. De verdachte ligt nog in het ziekenhuis, waar hij wordt verhoord over zijn motief. Op opnames is te horen hoe hij tijdens zijn arrestatie ‘Allah akbar’ riep.

Buiten levensgevaar
De man was al bekend bij politie en hulporganisaties vanwege verward gedrag. Gisteren stak hij op de Leeghwaterkade 3 mensen neer, een 21-jarige Zoetermeerder en twee Hagenaars van 35 en 41 jaar. Zij raakten ernstig gewond maar verkeren wel buiten levensgevaar.

Na het incident riep burgemeester Pauline Krikke de veiligheidsdriehoek bij elkaar. ,,Drie mensen die op klaarlichte dag ernstig verwond worden, dat is natuurlijk een afschuwelijk incident”, laat een woordvoerster van Krikke weten. ,,Verder moeten we het politieonderzoek afwachten. De feiten moeten eerst boven tafel dat is nodig in zo’n zaak.”

De politie vraagt iedereen die camerabeelden heeft om deze in te sturen.

Bron: AD.nl

Related posts

Leave a Comment