Iedereen smelt voor Chinese hond die elke dag trouw op baasje wacht


Heel de wereld is verliefd geworden op Xiongxiong, de trouwe hond die elke dag 12 uur lang bij het metrostation op zijn baasje wacht.

Xiongxiong, wat in het Chinees ‘beer’ betekent, is een echte bekendheid in China. De video van de viervoeter werd eind april gedeeld en is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken. Sommige fans nemen zelfs de moeite om bij de hond op bezoek te gaan.

Meneer Chen, de eigenaar van Xiongxiong, zorgt al acht jaar voor de hond. Volgens hem is Xiongxiong altijd al zo geweest. Hij bezorgt de buurtbewoners geen overlast. Elke dag zit hij rustig bij de ingang van het metrostation te wachten. Hij neemt geen eten aan van mensen en komt pas weer van zijn plek als zijn eigenaar terugkomt.

Online reacties
De beelden roepen verschillende reacties op online. De meeste mensen worden ontroerd door de trouwe hond. Anderen vinden het zielig en zeggen dat de eigenaar beter voor zijn huisdier moet zorgen.

Xiongxiong wordt veel vergeleken met Hachiko, een andere beroemde hond die in de jaren 20 ook iedere dag bij een treinstation in Tokio op zijn baasje wachtte. Nadat het baasje van Hachiko in 1925 overleed, kwam het dier nog bijna tien jaar elke dag naar het station. Hachiko werd uiteindelijk vereeuwigd met een standbeeld, een speelfilm en een kinderboek.

Bron: AD.nl

Related posts

Leave a Comment