Levenslang voor man die doodschieten vrouw live op Facebook uitzond

Levenslang voor man die doodschieten vrouw live op Facebook uitzond
Een man die aan het filmen was toen hij een vrouw doodschoot, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een levenslang  gevangenisstraf. In de rechtszaal werden beelden getoond van de aanloop naar de schietpartij, die de dader uitzond via Facebook Live.

De 20-jarige Anthony Gelia trapte twee jaar geleden de deur in van een huis en opende het vuur. De jury kon de schoten en het gegil horen nadat de man het huis was binnengevallen in Jackson (Michigan). Een kogel vloog door een deur en raakte een 26-jarige vrouw, die later zou overlijden aan haar verwondingen.

Opgehitst door vrouw
Vervroegde vrijlating zit er voor de dader niet in. “Je wist misschien niet dat iemand achter de deur stond”, zei de rechter, “maar je wist wel dat er mensen in het huis waren toen je begon te schieten.”

De schutter zei dat hij nooit van plan was geweest slachtoffers te maken. “Ik verdien deze straf”, zei hij. Zijn advocaat noemde een andere vrouw medeverantwoordelijk voor de schietpartij. Die zou de man dronken hebben gevoerd, hem hebben opgehitst en hem naar het huis hebben gebracht waar het slachtoffer omkwam.

Related posts

Leave a Comment