Succes tijdens integrale controles op ondermijnende criminaliteit

Succes tijdens integrale controles op ondermijnende criminaliteit
Dongen, Gilze – Succes voor de medewerkers van de gemeente Dongen, Gilze en Rijen, Enexis, belastingdienst en politieteam Langstraat. Er zijn gisteren goede resultaten behaald. Zo werd in Dongen een hennepkwekerij ontmanteld en voertuigen in beslag genomen. In een woning in Gilze lag een vuurwapen en een grote som contant geld.

Aan de Klein Dongenseweg is een hennepkwekerij met 180 planten ontdekt en ontmanteld. Er waren aanwijzingen dat er al eerder was geoogst en daarom zijn er direct drie voertuigen waaronder twee bijzondere oldtimers in beslag genomen. De bewoners zijn nog niet aangehouden, maar worden wel als verdachten aangemerkt. Op andere locaties hebben we interessante informatie, waaronder financiële gegevens, verzameld waar de politie verder onderzoek mee kan doen. Een buitenlandse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg een bekeuring omdat zij niet mee wilde werken aan het vaststellen van haar identiteit.
Succes tijdens integrale controles op ondermijnende criminaliteit
Vuurwapen in Gilze
In een woning aan de Lange Wagenstraat in Gilze werden hennepgerelateerde goederen aangetroffen. Hierna is onder leiding van een rechter-commissaris de woning doorzocht. Agenten troffen een vuurwapen aan, 25.000 euro contant geld en 116 gram hasj en 8 gram hennep aan. De goederen zijn in beslag genomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Ondermijning
De actie van dinsdag 8 mei sluiten aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden. Door deze integrale aanpak neemt de slagkracht van de overheid toe. Iedere interventie raakt en verstoort de criminele industrie.

Related posts

Leave a Comment