Terroristen (IS) komen in opstand: zeker zes mensen dood

IS-terroristen in gevangenis komen in opstand: zeker zes mensen dood
Zeker zes mensen zijn gedood bij gevechten tussen de Indonesische politie en islamitische militante gevangenen in een gevangenis in Depok op West-Java. Dat melden de politie en de antiterreureenheid. In de zwaarbeveiligde gevangenis zitten veroordeelde IS terroristen en verdachten van terrorisme.

IS-terroristen hebben wapens bemachtigd
De gevechten braken dinsdag uit tussen personeel van de antiterreureenheid Densus 88 en gedetineerden na een geschil over voedselcontroles, meldt The Jakarta Post. Op sociale media zijn beelden te zien van gewapende gevangenen met een vlag van Islamitische Staat. Ook zouden zij gijzelaars hebben.

In een andere video die op social media circuleert lijkt het dode lichaam van een politieman te zien te zijn, al kan de echtheid van het filmpje niet worden gegarandeerd. Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat het aantal dodelijke slachtoffers vooral aan de kant van de politie en de antiterreureenheid te betreuren is, maar de autoriteiten willen dit niet bevestigen.

‘Gijzeling nog gaande’
Volgens een Indonesische terrorisme-expert zijn de IS-militanten al langer oorzaak van grote problemen in de gevangenis. “Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat Indonesische aanhangers van IS achter dit incident zitten”, vertelt hij aan The Jakarta Post.

Ondanks dat de politie dit niet wil bevestigen, lijkt er op dit moment nog steeds sprake te zijn van een gijzelingssituatie in de gevangenis.

Related posts

Leave a Comment