Tieners zagen keien op weg als kattenkwaad

Tieners zagen keien op weg als kattenkwaad, moeder kan nu niet meer lopen
Drie tieners moeten zich in de rechtszaal verantwoorden voor het feit dat ze vorig jaar zomer keien op de weg legden in Schijndel. De toen zwangere Tynni raakte daarbij ernstig gewond toen ze met haar auto de keien raakte. “Ik zie andere moeders achter een kinderwagen lopen, maar dat kan ik niet. En dat allemaal door het moordwapen dat de jongens op de weg legden en het zolang hebben verzwegen”, vertelde zij vandaag in de rechtszaal. Omroep Brabant was aanwezig bij de zitting.

De drie tieners van 17, 18 en 19 jaar zagen het als grap, vertelt de oudste aan de rechter. ” Dit had nooit mogen gebeuren. Ik hoop echt dat ze volledig geneest”, zegt hij. Hij barst in tranen uit als hij aan het praten is. “Ik heb er spijt van.”

De jongens hadden al vaker na het stappen voorwerpen op de weg gelegd, maar met de keien ging het fout. Ze hoorden een klap toen ze wegrenden. Ze besloten om niet om te keren. Pas begin dit jaar werden de verdachten aangehouden.

De 19-jarige verdachte zegt dat ze allemaal even schuldig zijn, maar ze niet naar de politie durfden te stappen.
https://twitter.com/janwaalen/status/994109240368394240?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwnl.tv%2F2018%2F05%2F09%2Ftieners-keien-weg-moeder-gewond%2FHet slachtoffer is inmiddels bevallen van een gezond meisje, maar is tijdens haar zwangerschap meerdere keren geopereerd. Tynni liep door het ongeluk met de keien een dwarslaesie op. Ze is aan het revalideren en slikt zware pijnstillers. “Dat gaat nog jaren duren. Ons gezinnetje zal door deze wandaad heel anders zijn dan gedacht.”

De officier van justitie verdenkt de drie verdachten van poging moord dan wel doodslag in vereniging. De zaak tegen de andere verdachten wordt afgehandeld achter gesloten deuren.

Related posts

Leave a Comment